fredag 9 juli 2010

En bok att se fram emot

Foto: här
Källa citat: OrdfrontSer fram emot Mats-Eric Nilssons och Henrik Ennarts bok "Döden i grytan, om vår rädsla för riktig mat" som kommer ut i augusti.

"Döden i grytan visar hur lagar och regler gynnar den näringsmässigt utarmade industrimaten på den traditionellt tillagade matens bekostnad. Ändå är det just i de jättelika matfabrikerna som farliga bakterier och virus har bäst förutsättningar att alstras och spridas."
Läs ett smakprov här.

1 kommentar:

  1. Jag ser också fram emot boken fast man blir ju lite orolig när inte ens förorden stämmer överens med verkligheten.

    För påståendet: ”…Och till slut är det endaste de riktigt stora industrierna som klarar av de nya skärpta hygienkraven som ständigt ska höja produktsäkerheten” överensstämmer inte med dagens livsmedelslagstiftning då denna lämnar mycket utrymme för företagaren att införskaffa de rutiner som behövs för en säker mathantering. Den gamla livsmedelslagstiftningen – innan 1 juli 2006 – var betydligt mer detaljstyrd. Detta kan ex. bevisas genom att det nu växer upp många småskaliga leverantörer och de får ju tillstånd för sin verksamhet av myndigheterna, annars hade de ju inte förekommit och växt i antal.

    Dessutom verkar förkomma faktafel vilket du kan läsa om här: http://livsmedelsbloggen.se/2010/06/29/nyheten-som-hemlige-kocken-glomde/

    Här finns också en debatt om samma bok: http://louisekonsumentkoll.se/doden-i-grytan/

    Fortsatt härlig sommar, med mycket god och säker mat, tillönskas av Joakim

    SvaraRadera